ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στις αγορές μέχρι το 2014 βλέπει ο Dallara για την Ελλάδα

12:59 - 01 Αυγ 2011 | Οικονομία
Επιστροφή στις αγορές μέχρι το 2014 βλέπει ο Dallara για την Ελλάδα
Ο γενικός διευθυντής της διεθνούς τραπεζικής ένωσης ΙΙF ηγείται των συζητήσεων για να πειστεί περίπου το 90% των κατόχων ελληνικών ομολόγων να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με χρεώγραφα μεγαλύτερης διάρκειας, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας.
Ο στόχος αυτός πρόκειται να επιτευχθεί, είπε ο Dallara, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα  θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το αργότερο στις αρχές του  2014.

"Ναι, είμαι βέβαιος ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, αν όλοι κάνουν τη δουλειά  τους και συνεργαστούν αρμονικά", είπε ο Dallara σε συνέντευξή του.
"Δεν βλέπω... κάποιο λόγο να μην μπορεί (η Ελλάδα) να επιστρέψει στις αγορές  σε 18-30 μήνες", συμπλήρωσε. "Είναι θέμα δυναμικής και ανάκτησης αξιοπιστίας".

Ο Dallara απέρριψε τις ανησυχίες αναλυτών, ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης για  την Ελλάδα θα αποδειχθεί ανεπαρκές για να κατασταθεί το χρέος της βιώσιμο. "Δεν  συμφωνώ", είπε. "Κατά τη γνώμη μου... είναι ένα πολύ ισχυρό πακέτο για τη  βιωσιμότητα του χρέους."

Ο Dallara εκτίμησε ακόμα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να αντέξουν τις  ζημίες που θα υποστούν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί  να κρατικοποιηθούν ή να εξαγοραστούν.

"Όπως το βλέπουμε εμείς, με βάση και τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως, οι  περισσότερες ελληνικές τράπεζες μπορούν να διαχειριστούν τις ζημίες αυτής της  συμφωνίας χωρίς να καταφύγουν σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίων".
Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 02 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.