ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε νόμοι σε δημόσια διαβούλευση από το Υπ. Οικονομικών

21:35 - 17 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας.

Τα σχέδια νόμου που θα δοθούν στη δημοσιότητα αφορούν στα εξής:

- Η ρύθμιση για τα κατεχόμενα εδάφη του δημοσίου από ιδιώτες. Το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, υπό το νομικό σύμβουλο του κράτους, πρόκειται να δοθεί αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Σ΄ αυτό θα προβλέπονται οι προϋποθέσεις προκειμένου να αποκτηθούν τίτλοι ιδιοκτησίας από τους ιδιώτες αυτούς που κατέχουν εδάφη του δημοσίου.

- Η ρύθμιση με την οποία θα οριοθετούνται ο αιγιαλός και οι παραλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα αυτό που παρατηρείται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ρύθμιση θα προβλέπει εναέρια και δορυφορική φωτογράφιση, προκειμένου να καθοριστούν ο αιγιαλός και η παραλία σε ολόκληρη τη χώρα.

- Η ρύθμιση με την οποία θα αντιμετωπίζεται το θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών. Στόχος είναι, αν μέσα σε δύο χρόνια δεν υπάρχει κληρονόμος, για τις περιουσίες αυτές να περνούν στην ιδιοκτησία του δημοσίου το οποίο και θα τις διαχειρίζεται.

- Το σχέδιο για την αξιοποίηση των εκτάσεων του δημοσίου με τη μέθοδο του Sale end lease back.

- Ο νέος κώδικας εθνικών κληροδοτημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.