ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒΕ: Τα πέντε συν ένα σημεία που θα εκτινάξουν τις εξαγωγές

14:46 - 17 Αυγ 2011 | Οικονομία
Τα πέντε συν ένα σημεία που θα επιτρέψουν απρόσκοπτα τη συνέχιση της σταθερά ανοδικής πορείας των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνει εκ νέου σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εξαγωγών Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ).
Ειδικότερα ο σύνδεσμος ζητά άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, περιστολή της φοροδιαφυγής, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ορθολογικοποίηση της φορολογίας και επιβολή ελέγχου και εποπτείας στην αγορά.

Επιπλέον, ο ΣΕΒΕ κάνοντας λόγο για αρνητική δημοσιότητα της χώρας μας τους τελευταίους 18 μήνες, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, εάν δεν σταματήσουν να μπαίνουν διαρκώς προσκόμματα στο εγχείρημα της εξωστρέφειας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2011 ο τζίρος των ελληνικών εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 8,3 δισ. ευρώ, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 20η θέση της εξαγωγικής κατάταξης της ΕΕ των 27. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι ευρωπαϊκές εξαγωγές σημείωσαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου αύξηση συνολικά κατά 18,4%, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές κατά 37%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.