ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας

14:35 - 18 Αυγ 2011 | Οικονομία
Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στ. Καπφέρερ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες και υπηρεσιακά στελέχη.
Η επίσκεψη τοποθετείται στις 25 Αυγούστου και στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρίσκεται η δυνατότητα γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η προετοιμασία της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φ. Ρέσλερ, στην Αθήνα, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος θα έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι τον Ιούλιο με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον γερμανό ομόλογό του, Φ. Ρέσλερ και σε εκείνη την συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ είχε γνωστοποιήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη, το επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας .

Τα πεδία της συνεργασίας, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, αφορούν στην προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στυη χώρα μας.

Αναφορικά με αυτές τις εξελίξεις ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, διαπίστωση που βρήκε σύμφωνη και τη γερμανική πλευρά η οποία γνωστοποίησε ότι προωθείται ομάδα γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελεχών της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) που θα ασχοληθούν με το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.