ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εδωσε» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μπενάκη ο Αλογοσκούφης

20:33 - 18 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής κα Αννα Ψαρούδα Μπενάκη απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, με την οποία της γνωστοποιεί «μεμονωμένα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τα οποία εκθέτουν το Εθνικό μας Κοινοβούλιο».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός, αναφέρεται σε «απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια, στα οποία κατέφυγαν διάφορα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, που εκλήθησαν από το Κοινοβούλιο για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Αντί ερωτήσεων και επιχειρημάτων, τους απευθύνθηκαν σχεδόν υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όπως διαφαίνεται από τα ενδεικτικά αποσπάσματα πρακτικών που σας αποστέλλω».

Ο κ. Αλογοσκούφης ζητά να υπομνησθεί στους βουλευτές από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ότι μπορεί κανείς να εκθέτει τις απόψειςτου χωρίς να εκθέτει το σύνολο του Κοινοβουλίου.

ΠΑΣΟΚ: Ο υπουργός είναι αλαζόνας

Απαντώντας στον υπουργό, η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κ. Αλογοσκούφης με τις σημερινές δηλώσεις του μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής, ξεπέρασε κάθε όριο αλαζονείας και ασυδοσίας, καθώς συμπεριφέρεται ως εάν η εθνική οικονομία να αποτελεί ιδιωτική του επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι, διαχειρίζεται τα χρήματα του Ελληνικού λαού και έχει υποχρέωση και καθήκον να εγγυάται και να προωθεί το δημόσιο συμφέρον».

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Αλογοσκούφης ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται τις επιχειρήσεις, σχετικά με τα τεράστια ερωτηματικά που υπάρχουν για την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE.

«Χθες, έκανε το ίδιο για την σκανδαλώδη εξαγορά της FINANSBANK από την Εθνική. Το ίδιο θα κάνει και αύριο, για το επόμενο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Παπανδρέου.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «επιλέγει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι να είναι υπηρέτης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, όπως υποκριτικά καταγγέλλει η Ν.Δ., αλλά η ίδια πράττει».

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τον κ. Αλογοσκούφη

Μερικοί από τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως τους αναφέρει ο υπουργός είναι οι εξής:

Γεώργιος Φλωρίδης στις 27/6/2006:

«Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φέρεται και αυτός να έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα ερωτήματα της Βουλής. Ο κ. Αράπογλου μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.»

Βασιλική Παπανδρέου στις 27/6/2006:

«Δεν δέχομαι να έρχεται εδώ ο κ. Πρόεδρος και να μας κοροϊδεύει τόσο ανοικτά. Μιλώ για την απόφασητης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.»

Βασιλική Παπανδρέου (αναφερόμενη στον κ. Πιλάβιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) στις 27/6/2006:

«Κύριε Πρόεδρε, εσείς όμως έχετε υποχρέωση να διαφυλάξετε το κύρος της Βουλής. Όταν λέει τέτοιες ψευτιές πρέπει να τον βάλετε στην τάξη.»

Γεώργιος Φλωρίδης (αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου) στις 27/6/2006:

«Εσείς τις θέλετε να μας πείτε τώρα; Ότι οι συναντήσεις του πρώην υπαλλήλου της CITIGROUP και νυν Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2006 με τα αφεντικά του της CITIGROUP, ήταν για να πιούνε έναν καφέ στο Λονδίνο, την ώρα που αυτοί ανακοινώνουν ξεδιάντροπα ότι η Εθνική Τράπεζα κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση;»

Γεώργιος Φλωρίδης (αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου) στις 27/6/2006:

«Λένε οι λεβέντες της Εθνικής Τράπεζας…»

Βασιλική Παπανδρέου (απευθυνόμενη στον κ. Πιλάβιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) στις 27/6/2006:

«Τίθεται θέμα σοβαρότητας με αυτά που λέτε. Είστε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Πιλάβιε;»

Βασιλική Παπανδρέου (απευθυνόμενη στον κ. Αράπογλου) στις 30/5/2006:

«Και μη μου λέτε για κεφαλαιακή επάρκεια και εποπτικά γιατί αυτήν την παραπληροφόρηση δίνετε σε όλους.»

Βασιλική Παπανδρέου στις 31/5/2006:

«Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε, αλλά ο κ. Διοικητής έχει έρθει εδώ για να μας ενημερώσει. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε εμείς συνέχεια για να βλέπουμε τα ψέμ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.