ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 6/9 ο διαγωνισμός για την φορο-είσπραξη από ιδιώτες

13:09 - 22 Αυγ 2011 | Οικονομία
Ο ανάδοχος του έργου θα χρησιμοποιεί τις βάσεις δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για διασταυρώσεις στοιχείων, για τις οποίες απαιτείται η διεύρυνση της χρήσης μεθοδολογιών διαχείρισης κινδύνου, ώστε οι έλεγχοι στους φορολογουμένους να είναι κατά το δυνατόν στοχευμένοι.
Στις 6 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών για την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες του έργου πάταξης της  φοροδιαφυγής.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παράλληλα με το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου, θα αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες την «επίτευξη βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου «Σύμβουλος για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης» συνολικού προϋπολογισμού 2,55 εκατ. ευρώ, ο σύμβουλος θα αναλάβει την παρακολούθηση των μέτρων εφαρμογής του φορολογικού νόμου, την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ασφαλιστικών εισφορών, τους αποκαλούμενους μεγάλους φορολογούμενους, την μεγάλη περιουσία και τα υψηλά εισοδήματα, καθώς και την απόδοση των παρακρατούμενων φόρων.

Ο σύμβουλος θα πρέπει να παραδώσει το συνολικό έργο μέχρι τις 7/5/2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.