ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία προς ΕΕ: "Πάρτε επιτέλους απόφαση για τις εγγυήσεις"

15:46 - 24 Αυγ 2011 | Οικονομία
Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας ζήτησε σήμερα να υπάρξει απόφαση των χωρών της ΕΕ για το θέμα των εγγυήσεων για δάνεια προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της σε μεμονωμένες συμφωνίες για εγγυήσεις, όπως αυτή που συνήφθη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Φινλανδία.
Η συμφωνία αυτή έχει δημιουργήσει εντάσεις στην ευρωζώνη, με τις επικρίσεις να προέρχονται από μικρές χώρες μέλη, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία.

    Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ ζήτησε είτε όλες οι χώρες να παραιτηθούν από τα αιτήματά τους για εγγυήσεις είτε αυτές οι πρόσθετες εγγυήσεις να δοθούν σε όλες τις μικρές χώρες μέλη της ευρωζώνης, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

    Οι τράπεζες των μικρών χωρών δεν είναι πολύ εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου δεν επωφελούνται από το τελευταίο πρόγραμμα για τη στήριξη της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε η Φέκτερ σε ένα οικονομικό συνέδριο στο χωριό Άλπμπαχ των Άλπεων.

    Μια μονομερής συμφωνία εκ μέρους του Ελσίνκι θα ήταν "απαράδεκτη και θα επιβάρυνε άλλους" στη 17μελή ευρωζώνη, υπογράμμισε.

    Η Φέκτερ ζήτησε να υπάρξει επίσημη απόφαση για το θέμα από το συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών οικονομίας και οικονομικών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.