ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Λαμπρινίδης: "Πρέπει να σταματήσει η ρητορική της τιμωρίας"

15:02 - 26 Αυγ 2011 | Οικονομία
«Πρέπει να σταματήσει η ρητορική της τιμωρίας. Δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός "δεν πήραν το φάρμακο τους". Ο ελληνικός λαός υποφέρει πολύ και έχουμε εφαρμόσει πολλά σκληρά μέτρα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην πρώτη σε κυκλοφορία πρωινή εφημερίδα της Σουηδίας «Dagen Nyxeter».
Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινίδης επεξηγεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται, καθώς και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τονίζει: «Μειώσαμε το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι περισσότερο απ΄ ό,τι οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης έχει ποτέ πετύχει».

Ο Έλληνας υπουργός, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει τη στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης καθώς και την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. «Θα μας παρείχε τη δυνατότητα να επενδύσουμε σε τομείς που θα διασφάλιζαν την ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα», επισημαίνει.

Εκφράζει, επίσης, την ελπίδα ότι και τα ευρωομόλογα θα αποτελέσουν κάποια στιγμή πραγματικότητα: «Θα συνιστούσε τεράστιο πλεονέκτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση η συνένωση της οικονομικής μας ισχύος, 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Δείτε τις ΗΠΑ, έχουν 50 πολιτείες, ενιαίο νόμισμα και κρατικά ομόλογα που δεν εξαρτώνται από το αν η οικονομία της Αϊόβα είναι ισχυρότερη από της Καλιφόρνια. Εμείς δεν διαθέτουμε ευρωομόλογα, αλλά διαθέτουμε κοινό νόμισμα. Δεν είναι λογικό», υπογραμμίζει.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.