ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεππας: Με πληθυσμιακά κριτήρια η απελευθέρωση των ταξί

21:41 - 01 Σεπ 2011 | Οικονομία
Του προεδρικού του διατάγματος για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, το οποίο δεν αποδέχθηκε ο διάδοχός του στο υπουργείο Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, υπεραμύνθηκε και πάλι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Μιλώντας στο ρ/σ Ράδιο 9, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό το οποίο είχα εγώ ως επιλογή, αποτυπώθηκε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα και κριτήριο για την χορήγηση των αδειών ήταν -όπως γνωρίζετε- το πληθυσμιακό κριτήριο. Κάποιοι λένε ότι αυτό δεν είναι παραδεκτό. Σας λέω εγώ, και θα αναμένετε λίγο, γιατί πληροφορούμαι ότι υπάρχει απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που θεωρεί ότι το πληθυσμιακό κριτήριο είναι και συνταγματικό και αποδεκτό και σύμφωνο με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά αυτό για τις επόμενες ημέρες, για τις επόμενες εβδομάδες. Κρατήστε το απλώς».

Πρόσθεσε ακόμη πως «η πρωτοβουλία του υπουργού (σ.σ. του Γιάννη Ραγκούση) θα αναλυθεί από την πλευρά του με τη στήριξη της Κυβέρνησης, βεβαίως και τη δική μου, από εκεί και πέρα όμως υπάρχει το δάσος. Υπάρχει η κοινωνία, η οικονομία και πρέπει να δούμε αν θα πάμε στην υπέρβαση της κρίσης με πολιτικές που ρυθμίζουν τις αγορές. Εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.