ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανήσυχος ο Νοβότνι για την καθυστέρηση του δεύτερου δανείου

13:23 - 02 Σεπ 2011 | Οικονομία
Την "έντονη ανησυχία" του για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του δευτέρου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 'Εβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.ρέος και το ισοζύγιο, είναι πολύ καλύτερα.
Σε δηλώσεις του, εξάλλου, ο υποδιοικητής της ΑΚΤ, Βόλφγκανγκ Ντούχατσεκ, προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον πέντε έως δέκα χρόνια, μέχρις ότου μπορέσει να αναχρηματοδοτηθεί από τις αγορές, καθώς, όπως πρόσθεσε, οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν να διορθωθεί η κατάσταση μέσα σε ένα χρόνο.

Στη σημερινή συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο κ. Νοβότνι επισήμανε πως η ΕΚΤ εξακολουθεί να παρεμβαίνει (αγοράζοντας κρατικά ομόλογα), κάτι όμως που, όπως είπε, μπορεί και θέλει να κάνει μόνο σε περιορισμένο πλαίσιο, ενώ πρόσθεσε πως η κρίση περιορίζεται μόνο εν μέρει, χωρίς να έχει ακόμη επιτευχθεί μια διαρκής λύση.

Ο διοικητής της ΑΚΤ επανέλαβε τη θέση του, για την ανάγκη μείωσης από τις χώρες των ελλειμμάτων στον προυπολογισμό τους και προπάντων στα διαρθρωτικά ελλείμματα, που προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού, όπου θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό και αυτό ισχύει και για την Αυστρία που θα πρέπει να συνεχίσει την δημοσιονομική της σταθεροποίηση, από την οποία μέχρι τώρα, ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος.

Ως προς την έκδοση Ευρωομολόγων, ο κ. Νοβότνι είχε διατυπώσει την αντίθεσή του στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο διεθνές συνέδριο "Ευρωπαικό Φόρουμ Αλπμπαχ", στο ομώνυμο αυστριακό θέρετρο, επισημαίνοντας πως η έκδοσή τους θα ήταν δυνατή μόνον έπειτα από τροποποίηση συνθηκών της Ευρωπαικής Ενωσης, διαδικασία επίπονη και ως εκ τούτου ο ίδιος εκτιμά πως μια λύση Ευρωομολόγων δεν πρόκειται να υιοθετηθεί στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Νοβότνι εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τους φόβους για την κατάσταση της οικονομίας στην Ουγγαρία, αναφέροντας πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί ως "δεύτερη Ελλάδα", καθώς, όπως σημείωσε, παρά τα προβλήματά της, τα στοιχεία της Ουγγαρίας, για το έλλειμμα, το δημόσιο χ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.