ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόβλιας: Θα εεξορθολογιστουν οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων που προκαλούν

19:58 - 05 Σεπ 2011 | Οικονομία
Στον εξορθολογισμό «των αποδοχών που προκαλούν την κοινωνία» είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, όσον αφορά τους μισθούς υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας.
Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Και βεβαίως να σημειώσω ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα διότι αυτά τα οποία δημοσιοποιήσαμε αφορούν ένα ποσοστό. Δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων».

Επίσης, ο κ. Ρόβλιας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι οι δήμοι θα στείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας «θα τα στείλουν, θέλουν δεν θέλουν». Για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την απαξίωση που τη συνοδεύει, ο κ. Ρόβλιας είπε ότι «η γενικευμένη απαξίωση δεν νομίζω ότι είναι σωστή», ενώ υποστήριξε ότι «τη Δημόσια Διοίκηση οφείλουμε να την ενεργοποιήσουμε και οφείλουμε να αναδείξουμε τόσο τις καλές υπηρεσίες, όσο και τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους».

Αναφερόμενος στο πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων, ένα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ο υφυπουργός σημείωσε «ότι χρειαζόμαστε ένα πειθαρχικό δίκαιο αποτελεσματικό, που θα αποτρέψει τις άσχημες συμπεριφορές των υπαλλήλων».

Απολύσεις στο δημόσιο

Για την έντονη φημολογία περί απολύσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά και για όσους επιμένουν ότι είναι απαραίτητες, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε:

«Για να απολύσεις κόσμο θα πρέπει να υπάρχει μια απόδειξη επιστημονική και όχι πολιτική ότι αυτός ο κόσμος δεν χρειάζεται. Το να λέμε απολύστε αορίστως, δεν έχει νόημα. Νόημα έχει να πάρουμε συγκεκριμένα κάποιο Οργανισμό, κάποια Υπηρεσία για να πούμε ότι εδώ είναι τόσοι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με ένα σύγχρονο οργανόγραμμα, μια σύγχρονη μελέτη χρειάζονται τόσοι. Και να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς οι οποίοι περισσεύουν. Μήπως αυτοί οι οποίοι περισσεύουν μπορούν να τοποθετηθούν κάπου αλλού που υπάρχουν ελλείψεις; Εάν δεν μπορούνε και αφού εξαντλήσουμε αυτά τα οποία σας είπα, τότε θα περάσουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Εάν για κάποιους οι απολύσεις είναι μόδα, θεωρώ ότι για την Κυβέρνηση και για μένα δεν είναι μόδα. Εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία πρέπει να έχει αρχές και κανόνες τόσο ηθικής, όσο και λογικής και να αποδεικνύει ότι αυτά τα οποία γίνονται ή ότι πρέπει να γίνουν, είναι τα σωστά και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο στη θέση τους».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.