ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Μέρκελ: "Θέλω να αποτρέψω την πτώχευση της Ελλάδας" - Αιχμές κατά Ρέσλερ

09:39 - 13 Σεπ 2011 | Οικονομία
(upd) Θέλει να αποτρέψει μία ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας η Γερμανίδα καγελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ. Στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βραδεμβούργου RBB (Βερολίνου Βραδεμβούργου) η κ. Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί πολιτικά η συνοχή της Ευρωζώνης για να αποκλειστούν φαινόμενα ντόμινο.
Η καγκελάριος πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, Φίλιπ Ρέσλερ, που είχε ταχθεί υπέρ της "συντεταγμένης πτώχευσης" της Ελλάδας ζητώντας να μην υπάρχει "απαγόρευση σκέψεων".

Ο καθένας "πρέπει να σταθμίζει πολύ προσεκτικά τις λέξεις του" είπε η κ. Μέρκελ ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Ρέσλερ και πρόσθεσε ότι "εκείνο που δεν χρειαζόμαστε είναι αναταραχή στις χρηματαγορές, διότι η ανασφάλεια είναι ήδη μεγάλη". Η κ. Μέρκελ προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε μια ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών. Αυτή δεν θα έπληττε μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι μεγάλος ο κίνδυνος να πληγούν και άλλες χώρες.

Εμμένοντας στο ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και επισημαίνοντας τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ "βλέπει", ωστόσο, κάποια απαραίτητα βήματα να πραγματοποιούνται.

«Η επιστροφή της Τρόικα στην Ελλάδα δείχνει ότι η Αθήνα έχει πραγματοποιήσει κάποια απαραίτητα βήματα», τόνισε η ίδια και πρόσθεσε «με όλα όσα ακούμε από την Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση κάνει τώρα όσα ήταν στην ατζέντα».

«Γενικά δεν υπάρχουν ταμπού για σκληρή πολιτική. Η ευρωζώνη όμως, προς το παρόν, δεν έχει μηχανισμό για ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους-μέλους», είπε η κυρία Μέρκελ. «Πρέπει να αποφευχθεί μία ανεξέλεγκτη διαδικασία στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Τρόικα»

«Εκφράζω ξεκάθαρα στις ελληνικές αρχές πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», πρόσεθσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 13 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.