ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και Διυπουργική για απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων

18:05 - 20 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Διάταξη νόμου στο νομοσχέδιο «Τροποποίηση και Συμπλήρωση των Διατάξεων για τη Χρηματοδοτική Μίσθωση, Διατάξεις περί Δημοσίων Εσόδων και άλλες ρυθμίσεις», με την οποία συνιστάται Διυπουργική Επιτροπή με την ονομασία «Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων», κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, ως πρόεδρο, και τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γ. Σουφλιά και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη, ως μέλη. Επίσης, θα μετέχει σε αυτή ως εισηγητής, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας.

Το έργο της Επιτροπής θα αφορά τόσο την τρέχουσα περίοδο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όσο και την περίοδο 2007 – 2013 (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).

Η σύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ως στόχο το συντονισμό στην εφαρμογή των κοινοτικών προγραμμάτων, τη μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων και, γενικότερα, την εξασφάλιση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.