ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδηματά: Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα που θα κριθεί... Κρινόμαστε όλοι

18:14 - 14 Σεπ 2011 | Οικονομία
«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι διαρρηγνύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και όλων μας προς το κοινό νόμισμα. Όταν σε αυτό απαντήσουμε, θα ανακτήσουμε και την εμπιστοσύνη των Αγορών» τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννυ Ποδηματά, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα την κρίση στην ευρωζώνη με την συμμετοχή του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κου Jose Manuel Barroso, του Επιτρόπου για τα οικονομικά, κου Olli Rehn και του Πολωνού Υπουργού Οικονομικών, κου Jan -Vincent Rostowski, η κα Ποδηματά επικρότησε τη δήλωση του κου Barroso «ότι η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται από όλα ανεξαιρέτως τα Κράτη Μέλη της ευρωζώνης, αυτά που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια κι αυτά που συνδράμουν τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη, είναι κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα».

Η Αντιπρόεδρος του ΕΚ υπενθύμισε στη συνέχεια ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια να διορθώσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο όχι μόνο ελλείμματα αλλά και στρεβλώσεις, λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις δεκαετιών» και τόνισε ότι: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, που έχει αποδώσει αποτελέσματα, έχει επιτυχίες και ασφαλώς έχει και καθυστερήσεις, υστερήσεις στην εφαρμογή του, διότι, είναι διαφορετικό ένα πρόγραμμα στα χαρτιά και διαφορετικά εφαρμόζεται στην πράξη. Η Ελλάδα πήρε πρόσφατα επιπρόσθετα μέτρα, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά, για να επιταχύνει την προσπάθεια. Και θα κριθεί από την εφαρμογή τους» επεσήμανε η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κατέληξε: «Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα που θα κριθεί. Κρινόμαστε όλοι. Και κρινόμαστε πρωτίστως και από την ανοχή και την συνενοχή που δείχνουμε σε συζητήσεις μέχρι πρότινος αδιανόητες, όπως η χρεοκοπία, συντεταγμένη ή μη, μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, με ή χωρίς την έξοδο από το ευρώ. Λέμε ότι έχουμε σήμερα κρίση εμπιστοσύνης και πολύ σωστά, μόνο που δυστυχώς οι περισσότεροι εννοούμε την εμπιστοσύνη των Αγορών. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι διαρρηγνύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και όλων μας προς το κοινό νόμισμα. Όταν σε αυτό απαντήσουμε, θα ανακτήσουμε και την εμπιστοσύνη των Αγορών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.