ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: «Θέλω επενδύσεις στην πραγματική οικονομία»

19:43 - 16 Σεπ 2011 | Οικονομία
Στην σκληρότητα των μέτρων και το βάθος των μεταρρυθμίσεων καθώς και στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στη συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο, όπου τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει ότι «τα μέτρα είναι ιδιαίτερα σκληρά για τους πολίτες. Είναι οδυνηρό για τους Έλληνες, να κόβονται συνεχώς οι μισθοί και οι συντάξεις τους και να τους ανακοινώνουμε συνεχώς νέους φόρους. Αλλάζουμε ριζικά αυτή τη χώρα και δοκιμάζουμε την αντοχή του λαού» και προσθέτει: «Τα μέτρα δεν είναι δίκαια. Βρισκόμαστε σε πόλεμο κατά της ύφεσης. Οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν φέρει όσα χρήματα θα θέλαμε. Τις απώλειες προσπαθοούμε να τις αντισταθμίσουμε με τον καινούργια φόρο στα ακίνητα». Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι και στην περίπτωση της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισε πως η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις ειδικά στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει πλέον σαφής θέληση από Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην Ελλάδα».

«Θέλω επενδύσεις στην πραγματική οικονομία»

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται τόσο την υποστήριξη της Ε.Ε., όσο και την υποστήριξη των επιχειρηματιών και ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και έχουμε κάνεις τις διαδικασίες αδειοδότησης πιο γρήγορες και απλές. Αλλά τουλάχιστον να αφορούν επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Μισώ την ψηφιακή οικονομία, αυτή μας έφερε σε αυτή τη δύσκολη θέση. Πρέπει επιτέλους να παράγουμε κάτι και πάλι. Μετά την είσοδό μας στην Ε.Ε. χάσαμε την παραγωγή μας και μαζί την ψυχής μας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας παρέχει συμβουλές για το πώς θα στηρίξουμε καλύτερα με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Παράλληλα, συζητάμε με τη γερμανική κυβέρνηση, πως θα δημιουργήσουμε μία επενδυτική τράπεζα στα πρότυπα της γερμανικής KfW». Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ δήλωσε πως «η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας, η ψυχή μας και το πνεύμα μας. Δεν μπορώ να φανταστώ της χώρα μου έξω από την Ε.Ε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.