ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογίες σε άδειες και απολύσεις από υπουργείο Απασχόλησης

17:25 - 21 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Δύο τροπολογίες, σχετικά με τις απολύσεις και τις άδειες των εργαζομένων με μερική απασχόληση, κατέθεσε, στο νομοσχέδιο για την «εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών» ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

Η πρώτη τροπολογία προβλέπει ότι στο άρθρο 1 του νόμου 1387/1983, προστίθεται η παράγραφος σύμφωνα με την οποία:

«Για τον υπολογισμό του αριθμού των απολύσεων που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, όλες οι λήξεις της σύμβασης εργασίας που γίνονται με πρωτοβουλία του εργοδότη για ένα ή περισσότερους λόγους οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το πρόσωπο των εργαζομένων, εξομοιώνονται με τις απολύσεις, υπό τον όρο ότι οι απολύσεις είναι τουλάχιστο πέντε».

Με τη δεύτερη τροπολογία, επεκτείνονται και στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση.

Σύμφωνα με την ρύθμιση, δίνεται το δικαίωμα:

* «Για τη λήψη άδειας μέχρι 12 μέρες κάθε χρόνο, χωρίς αποδοχές, στην περίπτωση ασθένειας εξαρτωμένων παιδιών ή άλλων μελών της οικογένειας μέχρι 16 ετών και για παιδιά με βαριά ή χρόνια ασθένεια ή αναπηρία πάνω από 16 ετών».

* «Για απουσία από την εργασία μέχρι τέσσερις μέρες το χρόνο, με άδεια εργοδότη, για την επίσκεψη του σχολείου των παιδιών τους ηλικίας μέχρι 16 ετών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.