ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΗΑΠΕ: "Εργαλείο αφαίμαξης του καταναλωτή το ειδικό τέλος ΑΠΕ"

16:43 - 26 Σεπ 2011 | Οικονομία
Στο ειδικό τέλος ΑΠΕ αναφέρεται σε επιστολή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) μιλώντας για "καταλήστευση του λογαριασμού ΑΠΕ" η οποία είναι υπεύθυνη για τα ελλείμματα του ΔΕΣΜΗΕ.
Αναφέρει συγκεκριμένα πως το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες και υπολογισμοί που αναφέρονται σε προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για αύξηση του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ, με σκοπό να χρηματοδοτηθεί το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) επισημαίνει τα εξής:

1. Έχουμε τονίσει επανειλημμένως και τονίζουμε εκ νέου ότι η αιτία για τα ελλείμματα του ΔΕΣΜΗΕ είναι η καταλήστευση του Λογαριασμού ΑΠΕ που διατηρεί, η οποία διενεργείται με όχημα το στρεβλό και παρωχημένο τρόπο υπολογισμού του λεγόμενου Ειδικού Τέλους ΑΠΕ.

Ο τρόπος αυτός έχει μετατρέψει το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ από εργαλείο ενίσχυσης της διείσδυσης των ΑΠΕ, σε εργαλείο αφαίμαξης τεραστίων ποσών από τον καταναλωτή τα οποία δεν διατίθενται υπέρ των ΑΠΕ.

2. Τόσο το ΕΜΠ όσο και το ΙΟΒΕ έχουν εκτιμήσει ότι ο σημερινός τρόπος υπολογισμού του
Ειδικού Τέλους ΑΠΕ, οδηγεί σε ανάγκη τεχνητής υπερτίμησής του η οποία φτάνει το 60%.

Αυτό είναι το ελάχιστο μέτρο του ύψους των χρημάτων που πληρώνει ο καταναλωτής υπό το ψεύτικο τίτλο «Τέλος ΑΠΕ» και χάνονται στον καιάδα των στρεβλώσεων. Αν όλα τα ποσά που έχει πληρώσει τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτής ως Τέλος ΑΠΕ είχαν διατεθεί πραγματικά υπέρ των ΑΠΕ, ο ΔΕΣΜΗΕ δεν θα είχε κανένα έλλειμμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.