ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά την ενίσχυση του EFSF, τί;

09:37 - 30 Σεπ 2011 | Οικονομία
Περαιτέρω τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, αναφέρει το Bloomberg. "Kαμία προθυμία για μόχλευση του Ταμείου", δηλώνει ο Ρέσλερ. Τι ζητά ο Μπαρόζο.
Tο επόμενο βήμα τους για την αντιμετώπιση της ευρωπαικής κρίσης χρέους αναζητούν απο χθες και στο εξής οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ύστερα από το "πράσινο φως" της γερμανικής Bumdestag στην ενίσχυση των κεφαλαίων του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι αρχηγοί θα συγκεντρώσουν όλες τους τις προτάσεις στην εξέρευση ενός μόνιμου ταμείου διάσωσης, το οποίο θα λειτουργεί ως το βασικό "εργαλείο" των υπερχρεωμένων κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

"Οι ηγέτες της ευρωπεριφέρειας μελετούν τα επόμενα μέτρα, εντός των οποίων θα συμεριλαμβάνεται και η μόχλευση του EFSF", δήλωσε κορυφαίος οικονομολόγος της Joh. Berenberg Gossler & Co. στο Λονδίνο. "Ενδέχεται να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο deafult για την Ελλάδα, το οποίο θα προβλέπει haircut στο ελληνικό χρέος, άμεσα αυξήσεις κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, καθώς και ευρωπαικές εγγυήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπό τον όρο της δημοσιονομικής προσαρμογής των Ελλήνων", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ρέσλερ: Καμία διάθεση για μόχλευση του EFSF


Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει τα σενάρια μόχλευσης των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας, Philip Roessler. «Η γερμανική Bundestag έχει τον τελευταίο λόγο.... Δεν βλέπω προθυμία να αναθεωρηθούν τα ανώτερα όρια ή να αυξηθεί η δυναμική μέσω άλλων τρόπων όπως η μόχλευση» δήλωσε ο κ. Roessler μιλώντας στο ARD.

Αποτελεσματικότερη χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου ζητά ο Μπαρόζο


Αποτελεσματικότερη χρήση των κεφαλαίων του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο κ. Μπαρόζο επεσήμανε ότι «θα πρέπει να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικά και εξετάζουμε διάφορες επιλογές στο πώς μπορεί αυτό να λειτουργήσει». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «πιθανώς» χρειάζεται μια νέα συνθήκη, προκειμένου να ενισχυθεί η ένωση, αλλά ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άμεση απάντηση στην κρίση».
Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 30 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.