ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς έκδοση 100ετούς ομολόγου;

11:46 - 30 Σεπ 2011 | Οικονομία
Στο "μικροσκόπιο" έχει μπει η έκδοση ενός 100-ετούς ομολόγου, όπως αναφέρει Έλληνας τραπεζίτης, ο οποίος συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.
Εντός των συμβούλων, συμπεριλαμβάνονται η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η HSBC μαζί με τη Lazard.

Η αυξημένη ζήτηση αντίστοιχου ομολόγου που εκδόθηκε από Μεξικό πριν από κάποιες εβδομάδες φαίνεται πως έκανε το σενάριο αυτό πιθανό και για την Ελλάδα.

Η μεγάλη διάρκεια του τίτλου εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει στους επενδυτές ότι θα υπάρξουν μικρότερες διακυμάνσεις όταν αυξηθούν τα επιτόκια.

Παράλληλα, σημαίνει μεγαλύτερες αλλαγές στην ονομαστική αξία για μικρότερες κινήσεις των αποδόσεων, κάτι που μπορεί να προσελκύσει και τα hedge funds.

Επιπλέον, ένα τέτοιο ομόλογο θα έστελνε ισχυρό μήνυμα στις αγορές ότι τα προβλήματα αναχρηματοδότησης της Ελλάδας έχουν μετατοπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η τραπεζική πηγή.

Ο ίδιος τραπεζίτης ανέφερε πως το ομόλογο θα είναι δομημένο, όπως τα ομόλογα Brady που χρησιμοποιήθηκαν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής το 1980. Τα περισσότερα απ' αυτά είχαν ως εγγύηση τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:45 - 30 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.