ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παίζοντας με το χρόνο της αξιολόγησης

17:37 - 30 Σεπ 2011 | Οικονομία
Η Τρόικα θα δώσει το πράσινο φως ακόμη και για μεγαλύτερο 'κούρεμα' στα ελληνικά ομόλογα
Καθοριστική θα είναι η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς μέσω αυτής θα καθοριστούν δύο μεγάλα ζητήματα που έχουν τεθεί τις τελευταίες εβδομάδες: Το ενδεχόμενο μεγαλύτερου 'κουρέματος' του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εσωτερικής στάσης πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 2 με 3 εβδομάδες, ενώ σε περίπτωση που οι ανάγκες της χώρας κρίνεται ότι δεν καλύπτοντας από τα υπάρχοντα πακέτα, τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τους κατόχους ιδιωτικού χρέους να δεχτούν μεγαλύτερο κούρεμα.

Παράλληλα, αν οι προβλέψεις της Τρόικας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναθεωρηθούν προς τα κάτω, τότε θα αναθεωρηθούν και τα έσοδα, με αποτέλεσμα οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας θα είναι τα 109 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί στη Σύνοδο της 21 Ιουλίου.

Τέλος, σημειώνεται εδώ ότι σε περίπτωση που η αξιολόγηση της Τρόικας καθυστερήσει πολύ και δεδομένου του ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους φτάνουν ως τα μέσα Οκτωβρίου, δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και εσωτερική στάση πληρωμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.