ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για πρώτα αυτόφωρα σε φοροφυγάδες

12:19 - 03 Οκτ 2011 | Οικονομία
Το σχέδιο «χειροπέδες» σε φοροφυγάδες θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ενεργοποιώντας τις διατάξεις του σχετικού νόμου που προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια για όσους έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή (ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων) άνω των 75.000 ευρώ και για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες και υπό τις πιέσεις της τρόικας που ζητάει καλύτερες επιδόσεις στο μέτωπο της φοροδιαφυγής αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή ώστε να κινηθεί η διαδικασία του Αυτόφωρου για τους πρώτους μεγαλο-φοροφυγάδες.

Υπενθυμίζεται ότι με τον τελευταίο νόμο κατά της φοροδιαφυγής:
Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών. Για τις κακουργηματικές πράξεις δηλαδή για ποσά από 75.001 ευρώ και άνω επιβάλλεται ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια.

Στα κακουργήματα, η ποινική δίωξη ασκείται αμέσως, χωρίς να παρέχεται στον φορολογούμενο προθεσμία για συμβιβασμό και ανεξάρτητα από το αν έχει ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά (φορολογικά) δικαστήρια.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.