ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: "Η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις, αλλά δεν θα πετύχει τους φετινούς στόχους"

16:57 - 03 Οκτ 2011 | Οικονομία
Ρεν: "Η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις, αλλά δεν θα πετύχει τους φετινούς στόχους"
Το μήνυμα πως ότι και να κάνουμε δεν είναι αρκετό, έστειλε στις αγορές ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις της Ε.Ε. κ. Όλι Ρεν.
"Η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των χθεσινών" ανέφερε ο Koμισιάριος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. "Εξετάζουμε τα νούμερα και αξιολογούμε τα μέτρα. Όπως φαίνεται η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους στόχους φέτος. Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί ως τώρα απέχουν πολύ από την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων" πρόσθεσε ο ίδιος.

"Ευάλωτες" εξακολουθεί να "βλέπει" τις ευρωπαικές τράπεζες ο Ρεν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ενίσχυση των πόρων του ΕΤΧΣ αποτελεί μία εκ των επιλογών που εξετάζονται, ενώ διευκρίνισε ότι μερικές από τις επιλογές για τον EFSF περιλαμβάνουν τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ άλλες όχι.



"Έχουμε σήμερα μια πολύ σημαντική συνάντηση σε μια κρίσιμη καμπή. Αντιμετωπίζουμε  τρεις βασικές προκλήσεις: στασιμότητα, χώρες με προβλήματα και τράπεζες που  είναι ακόμη ευάλωτες," δήλωσε ο Rehn, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στο  Λουξεμβούργο για το EFSF και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.



"Είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και να λάβουμε  αποφάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη...Είναι σημαντικό  όλες οι χώρες-μέλη να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους", είπε.



Ο κ. Ρεν είπε επίσης ότι κάποιες από τις επιλογές που εξετάζονται για την ενίσχυση του  EFSF περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Τελευταία τροποποίηση στις 17:06 - 03 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.