ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχονται τα σενάρια για ευρωπαϊκό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών

22:55 - 04 Οκτ 2011 | Οικονομία
Επανέρχονται τα σενάρια για ευρωπαϊκό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών
Μέσα σε δευτερόλεπτα εκτοξεύθηκε πάνω από το 1,33 δολ. το ευρώ.
Επανέρχονται από τους Financial Times οι πληροφορίες για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών που βρέθηκαν πολύ κοντά στο να αποτύχουν στα πρόσφατα stress tests, που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι, αλλάζοντας και πάλι το κλίμα στις αγορές, και φτάνοντας το ευρώ από το 1,32 δολ. πάνω από το 1,33 δολ. μέσα σε δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των FT, η ανακεφαλαιοποίηση αφορά δεκαέξι τράπεζες, ενώ καμία δεν είναι γαλλική. Δηλαδή σε ανακεφαλαιοποίηση θα υπαχθούν επτά ισπανικές, δύο γερμανικές, δύο ελληνικές και δύο πορτογαλικές, και από μία τράπεζα σε Ιταλία, Κύπρο και Σλοβενία. Μάλιστα, αίσθηση έχει προκαλέσει και η εμφάνιση της γερμανικής HSH Nordbank και της ιταλικής Banco Popolare.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο δημοσίευμα των FT, αναφερόταν ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ύψος των κεφαλαίων που μπορεί να χρειαστούν αυτές οι τράπεζες. Οι άλλες 14 που βρίσκονται στη λίστα είναι οι: Espirito Santo και Banco Português της Πορτογαλίας. Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από την Ελλάδα. Banco Popular Espanol, Bankinter, Caixa Galicia, BFA-Bankia, Banco Cívica, Caixa Ontinyent, Banco De Sabadell από την Ισπανία. Nova Ljubljanska Banka από την Σλοβενία. Marfin Popular Bank από την Κύπρο και Norddeutsche Landesbank από τη Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 05 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.