ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο ΚΠΣ ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

23:49 - 24 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Να δώσει εξηγήσεις για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σε ό,τι αφορά την απορρόφηση του Γ’ ΚΠΣ, κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ζήτησε από τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας να δει τι μπορεί να διορθώσει, «διότι τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στην ΝΔ, ανήκουν στον ελληνικό λαό, διεκδικήθηκαν με πολλή προσπάθεια, σχέδιο και κόπο και πρέπει να πάνε για την ανάπτυξη της χώρας και της περιφέρειας».

Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε ότι τα επιχειρήματα που διατύπωσε ο κ. Αλογοσκούφης για το ποσοστό των κονδυλίων που έπρεπε να είχαν απορροφηθεί ως το τέλος του 2003, είναι «έωλα, είναι Αλογοσκούφειες εφευρέσεις, οι οποίες προετοιμάζουν το έδαφος για τη δεύτερη απογραφή Αλογοσκούφη. Για να δικαιολογήσουν δηλαδή την τεράστια απώλεια πόρων και να επιχειρηθεί και πάλι η ευθύνη να πάει στο ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Γ' ΚΠΣ στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση της απορρόφησης κατά 36% και κατά 40% το 2002 και το 2003, ενώ το 2004 εμφάνισε πτώση 4%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση το 2005 οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην εκ των υστέρων ένταξη στο ΚΠΣ εκατοντάδων έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί επί ΠΑΣΟΚ εκτός Γ' ΚΠΣ, από εθνικούς πόρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.