ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επίπεδα ρεκορ οι ρυθμίσεις δανείων από την αρχή του έτους

17:23 - 06 Οκτ 2011 | Οικονομία
Επίπεδα ρεκόρ έχουν αγγίξει οι αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών που έχουν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία από τις αρχές του 2011. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, ξεπερνούν τις 5 χιλ. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 12.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών μέσω των φορέων που συνδράμουν τους οφειλέτες στην προσπάθεια για εξωδικαστική λύση.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία της χώρας για δικαστική ρύθμιση των χρεών από τις αρχές του έτους υπερβαίνουν τις 5.000, ενώ περισσότεροι από 12.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών μέσω των φορέων που συνδράμουν τους οφειλέτες στην προσπάθεια για εξωδικαστική λύση.

Μάλιστα ήδη έχει εκδοθεί ένας σημαντικός αριθμός αποφάσεων που επιτρέπει σε υπερχρεωμένους καταναλωτές που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ρυθμίσουν ένα σημαντικό μέρος των χρεών τους. Είναι πλέον σαφές ότι ο ν. 3869/2010 έχει εισέλθει στο στάδιο της ουσιαστικής του εφαρμογής, προσφέροντας, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, μία ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από την υπερχρέωση σε όσους πράγματι βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.