ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης (ΝΔ): Μέσα σε ελάχιστους μήνες χάθηκαν στο ΧΑ σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ

22:15 - 07 Οκτ 2011 | Οικονομία
«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ως βασικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι «οι αξίες στο ΧΑ από την ημέρα «σωτηρίας»-την 21η Ιουλίου - όπως τη χαρακτήρισε η κυβέρνηση τότε, έχουν καταρρεύσει».

Όπως εξήγησε «είναι ενδεικτικό πως ο γενικός δείκτης έχει χάσει από τότε περίπου 40%(αποτίμηση 5/10/2011). Δηλαδή μέσα σε ελάχιστους μήνες χάθηκαν σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 45%, από την εισηγμένη κρατική περιουσία, ενώ κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, η κινητή περιουσία στο Χ.Α. του Δημοσίου ήταν 6,4 δισ., δηλαδή απώλεια από τότε 3,4 δισ., δηλαδή ποσοστό 54%.

Αφετέρου, η επιδρομή νέων φορολογικών βαρών μειώνει στην αγορά τις αξίες της ακίνητης περιουσίας. Με αποτέλεσμα να μειώνεται και η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που συνεχίζει να απαξιώνεται από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση στο γόνατο, με τρόπο ανεύθυνο. Ο Ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί σωστή πρόβλεψη και σχέδιο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Που, σήμερα, προφανώς δεν υπάρχει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.