ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Χρυσοχοίδης: "Θα αξιοποιήσουμε την κρατική μας περιουσία, αλλά δεν θα τα ξεπουλήσουμε και όλα"

08:40 - 10 Οκτ 2011 | Οικονομία
Η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αλλά δεν προτίθεται να τα ξεπουλήσει όλα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και δημοσιεύεται την Κυριακή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το στόχο που έχει θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το τέλος του έτους.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος θα επισκεφθεί τις ερχόμενες ημέρες τη Γαλλία, επισημαίνει στη συνέντευξή του: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και όχι να τα πουλήσουμε όλα, γρήγορα και σε χαμηλή τιμή. Μην πιστεύετε ότι τα ξεπουλάμε όλα».

«Οι επενδυτές πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να φέρουν μια προστιθέμενη αξία στη χώρα αγοράζοντας εταιρίες [...]. Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις σε όρους εργασίας και επενδύσεων», υπογράμμισε.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως ήδη «έχουμε καλές προτάσεις εκ μέρους μη ευρωπαϊκών ομίλων, από την Ασία για παράδειγμα, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, καθώς επίσης με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους κυρίως μετά την εκκίνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το τέλος του έτους, αλλά πρόσθεσε πως η χώρα θέλει χρόνο για να τα αλλάξει όλα.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 10 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.