ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σρέντερ: "'Εξυπνο haircut" 50% για το ελληνικό χρέος - Τι λέει για ΕΤΧΣ και ευρωομόλογο

12:21 - 10 Οκτ 2011 | Οικονομία
Σρέντερ: "'Εξυπνο haircut" 50% για το ελληνικό χρέος - Τι λέει για ΕΤΧΣ και ευρωομόλογο
"Έξυπνο" 'haircut" για το ελληνικό χρέος, περαιτέρω ενίσχυση του EFSF, καθώς και περαιτέρω αποφάσεις για την εφαρμογή των ευρωομολόγων εκτιμά για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας ο πρωήν καγκελάριος της Γερμανίας.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στους FT Deutschland, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προτείνει ένα «έξυπνο κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά περίπου. «Αυτή η μερική διαγραφή χρέους πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε ούτε ο τραπεζικός τομέας να πληγεί δραστικά, ούτε να υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρε», προσθέτει ο κ. Σρέντερ. Θεωρεί, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να συστήσει ένα διαχειριστικό ίδρυμα, στο οποίο θα εισφερθούν και θα ιδιωτικοποιηθούν κρατικές επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και ακίνητα, ώστε με τα έσοδα που θα προκύψουν να γεμίσει το κρατικό ταμείο της χώρας.

Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση του ETXΣ, ενώ κρίνει ότι θα χρειασθούν και περαιτέρω αποφάσεις για την καθιέρωση των ευρωομολόγων. «Δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη, όταν η γερμανική Κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το μέσο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σρέντερ.
Τελευταία τροποποίηση στις 00:34 - 11 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.