ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κασιμάτης: Η κυβέρνηση δεν υπακούει απλά σε τεχνικές συμβουλές αλλά παίρνει ρητές εντολές

20:38 - 11 Οκτ 2011 | Οικονομία
''Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει διατρανώσει την αντίθεσή του σε μια αδιέξοδη φορολογική πολιτική και την ανάγκη για υιοθέτηση πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα'' αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης σχετικά με το νομοσχέδιο για τη φορολογική πολιτική.
Ο κ. Κασιμάτης πρόσθεσε ότι η πολιτική σκέψη και η κοινή λογική έχουν αντικατασταθεί από την αριθμολαγνεία και τη στείρα λογιστική εκτίμηση των καταστάσεων, και οι επιχειρήσεις της χώρας, και ιδίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ''πολύ απλά πλέον δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ρυθμό ανατροπής των δομών και των λειτουργιών της πραγματικής οικονομίας που προκαλεί η πολιτική της Κυβέρνησης''.

Έχει ξεκινήσει μια εθνική διαβούλευση για τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, σημείωσε ο κ. Κασιμάτης ''υπακούοντας όχι πλέον σε τεχνικές συμβουλές (όπως παλαιότερα ισχυριζόταν) αλλά σε σαφείς και ρητές εντολές της τρόικας, και κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, η εφαρμογή του οποίου θα πλήξει το σύνολο των εισοδημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων και μάλιστα αυτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς καμία από τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου δεν επιφέρει κάποια αλλαγή εστιασμένη στη φοροδιαφυγή. Τα δε μέτρα για τη μείωση της νόμιμης φοροαποφυγής (δηλαδή των φορολογικών απαλλαγών και εκπτώσεων) θα πλήξουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οδηγώντας σε αφανισμό τη μεσαία τάξη όπου ανήκουν και οι περισσότεροι επιχειρηματίες. Οι δε εισοδηματικές μειώσεις που επιβάλλονται άκριτα και ισοπεδωτικά σε όλες τις κατηγορίες δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, είτε διά νόμου είτε διά της ουσιαστικής αλλοίωσης της διαδικασίας συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, καθιστούν την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων τους από πολύ μικρή έως μηδενική, κάτι το οποίο θα επιδράσει συντριπτικά στον ήδη πολύ μειωμένο κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, ενισχύοντας τις τάσεις για απολύσεις εργαζομένων και λουκέτα επιχειρήσεων''.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.