ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερα μέτρα για τη διαχείριση απορριμμάτων από τον Χ. Καστανίδη

19:22 - 13 Οκτ 2011 | Οικονομία
Τέσσερα μέτρα για τη διαχείριση απορριμμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα:

1. Δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι κινητοποιούνται, καταλαμβάνουν υπουργεία και εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

2. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει από ιδιώτες σε συνεννόηση με τους δήμους.

3. Συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Προτασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές δυνάμεις για τα ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη που έχουν καταληφθεί από εργαζόμενους.

4. Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα υπάρξει αναθεώρηση του υφιστάμενου εργασιακού πλαισίου, δηλαδή η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα και θα καταργηθούν οργανικές θέσεις.

Σημειώνεται ότι υπουργός Εσωτερικών αναζητούσε όλη μέρα κτίριο για να πραγματοποιήσει τη συνέντευξη λόγω των καταλήψεων.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε «Σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα», ενώ επεσήμανε πως «όσοι δεν εργάζονται δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) χαρακτηρίζουν τη συσσώρευση των απορριμμάτων «υγειονομική βόμβα» για τους πολίτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.