ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα Χρυσοχοϊδη στους Αυστριακούς για να επενδύσουν στην Ελλάδα

22:09 - 17 Οκτ 2011 | Οικονομία
Την στήριξη της Βιέννης στις ελληνικές προσπάθειες και την προθυμία της Αυστρίας να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με την Ελλάδα με στόχο την προσέλκυση αυστριακών επενδύσεων στη χώρα εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας Ρ. Μιτερλένερ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Μπορείτε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα επενδύοντας, οι ευκαιρίες είναι πολλές» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, που επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Βιέννη για σειρά συναντήσεων κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς, τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα στην Αυστριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου είναι ότι οι δύο χώρες έχουμε πολλές αναξιοποίητες επενδυτικές δυνατότητες.

Η Ελλάδα και η Αυστρία, συνέχισε, «έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά σαν οικονομίες, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε αξιοποιήσει», τονίζοντας πως το επενδυτικό ποεριβάλλον «γίνεται καθημερινά καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός προανήγγειλε την αποστολή πολυμελούς αντιπροσωπείας στις 24 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, αποτελούμενης από κυβερνητικούς παράγοντες, εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες, για να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας καθώς και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Στόχος της αποστολής, διευκρίνισε ο κ. Μιτερλένερ θα είναι να προσφέρει επίσης τεχνογνωσία σε θέματα προσέλκυσης ξένων και ενίσχυσης εθνικών επενδύσεων καθώς και σε θέματα προώθησης της έρευνας, του τουρισμού και συνεργατικών επιχειρηματικών σχημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.