ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπαρόζο περιμένει θεαματικές αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής

16:30 - 19 Οκτ 2011 | Οικονομία

«Στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή, είναι προφανές ότι περιμένουμε μια απάντηση, μια ισχυρή αντίδραση, για την παροχή εγγυήσεων σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν  κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όταν ερωτήθηκε εάν σκέφτηκε οι ηγέτες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση για τη βοήθεια προς την Ισπανία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

«Και προφανώς δεν μπορώ να προκαταλάβω συγκεκριμένες αποφάσεις, όσον αφορά στην Ισπανία και αυτό θα πρέπει να εξετάζεται από κοινού με τις ισπανικές αρχές, ούτως ή άλλως. Αλλά, η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας είναι ακριβώς έτσι διαμορφωμένη, ώστε, εάν χρειαστεί, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε καταστάσεις χωρών, οι οποίες δεν καλύπτονται σήμερα από το πρόγραμμα», υπογράμμισε.

«Στην ευρωζώνη έχουμε την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που καλύπτονται από το πρόγραμμα. Υπάρχουν άλλες χώρες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας, εάν είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να προκαταλάβουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν την Κυριακή», επεσήμανε ο κ. Μπαρόζο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έδωσε σαφή σχόλια για την απόφαση από την εταιρεία αξιολόγησης Moody's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.