ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύονται οι "φωνές" υπέρ της επιθετικής μείωσης χρέους

12:39 - 20 Οκτ 2011 | Οικονομία
Ενισχύεται η άποψη σε κάποια από τα βασικά μέλη της ευρωζώνης ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) ίσως πρέπει να γίνει σε αναγκαστική και όχι σε εθελοντική βάση, είπαν την Πέμπτη αξιωματούχοι από την ΕΕ.

   Ορισμένες χώρες της ευρωζώνης θέλουν μια μεγαλύτερη μείωση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, κάτι  που θα απαιτούσε από τους ιδιώτες ομολογιούχους να συνεισφέρουν πολύ περισσότερα από 50 δις ευρώ  στο επόμενο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, είπαν οι πηγές

   "Κάποιες χώρες εργάζονται με βάση κάποια πολύ επιθετικά σενάρια", είπε αξιωματούχος της ΕΕ.

   "Ας σοβαρευθούμε, όλοι ξέρουν ότι ένα κούρεμα 50%, όπως ζητά η Γερμανία, δεν είναι εθελοντική  κίνηση".

   Τον Ιούλιο, οι ιδιώτες ομολογιούχοι συμφώνησαν να  συνεισφέρουν 50 δις ευρώ σε ό,τι αφορά τη μείωση  του χρέους της Ελλάδας, μέσω προγράμματος επαναγοράς και ανταλλαγής ομολόγων. Ωστόσο, το  ποσοστό αυτό μοιάζει τώρα να μην είναι αρκετό.

   "Τον Ιούλιο, είχαμε συμμετοχή 50 δις με κούρεμα 21%", είπε  άλλη πηγή. "Το ερώτημα είναι τι πρέπει να  κάνουμε τώρα;...Κάποιες χώρες απαντούν λέγοντας ότι θα πρέπει να πάμε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα  συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι  τράπεζες".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 20 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.