ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όχι" στο πολυνομοσχέδιο από την Λ. Κατσέλη

20:49 - 20 Οκτ 2011 | Οικονομία
Όχι ψήφισε τελικά στο επίμαχο άρθρο 37 η Λούκα Κατσέλη, προκαλώντας τη διαγραφή της.
Νωρίτερα το "R" ανέφερε:


Λ. Κατσέλη: «Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37»... Το αλλάζει ο Βενιζέλος



Δε θα ψηφίσει τελικά η Λούκα Κατσέλη το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή. Παρά τις επίπονες προσπάθειες του πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχαν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να μεταπείσει την πρώην υπουργό.

Δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση. Ωστόσο έδωσε περιθώριο κινήσεων στην κυβέρνηση προτείνοντας να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και να επανέλθει σε άλλη μορφή. Αυτό δεν θα μειώσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη Σύνοδο τόνισε η Λ.Κατσέλη.

Από την άλλη, η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι "δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην δοθεί η η 6η δόση", προϊδεάζοντας ουσιαστικά για το «ναι» στο άρθρο 37 κατά τη βραδινή ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της, η κ. Παπανδρέου είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου της ανέφερε ότι εάν δεν ψηφισθούν όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου κινδυνεύει να μην δοθεί η 6η δόση.

Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα, τόνισε η κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως είναι η τελευταία φορά.

Μετά τις αποφάσεις της Κυριακής, συνέχισε, πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. «Δεν πάει άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:44 - 20 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.