ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πράσινο φως" στη μόχλευση του EFSF

08:50 - 27 Οκτ 2011 | Οικονομία
Στο 1 τρισ. αυξάνονται οι πόροι του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το "πράσινο φως" στη μόχλευση του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έδωσαν από τις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρχηγών, οι πόροι του Tαμείου αυξάνονται στα 1 τρισ. ευρώ ως "ασπίδα προστασίας" ενάντια στην ευρωπαική κρίση χρέους.

Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, η μόχλευση του EFSF θα γίνει ή με την ασφάλιση τμήματος των εκδόσεων ομολόγων ή/και με τη δημιουργία ενός «επενδυτικού οχήματος ειδικού σκοπού» που θα δημιουργηθεί τις επόμενες εβδομάδας, με στόχο να προσελκύσει κεφάλαια από τρίτες πηγές, όπως το ΔΝΤ, τις ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες και ιδιώτες επενδυτές.

«Η μόχλευση μπορεί να ανέβει στο 1 τρισ. ευρώ κάτω από συγκεκριμένες υποθέσεις για τις συνθήκες στην αγορά και την ανταπόκριση των επενδυτών» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, "καλούμε το Eurogroup να οριστικοποιήσει τους όρους και τις συνθήκες για την εφαρμογή" των δύο αυτών μεθόδων "το Νοέμβριο".
Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 27 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.