ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: "Δεν μπορούμε να πόυμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος"

10:16 - 03 Νοε 2011 | Οικονομία
"Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη με οποιοδήποτε κόστος", δήλωσε ο πρόεδρος του eurogroup, και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Jean-Claude Juncker, μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση ZDF Morgenmagazin.
Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, και πως "εξετάζουμε το πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφή για τον λαό της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της ευρωζώνης. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την περίπτωση".

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι δεν θα αποδεχτεί την υποχώρηση από τις αποφάσεις της συμφωνίας των Βρυξελλών από κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης.

"Πριν από μια εβδομάδα, 17 από εμάς έλαβαν από κοινού αποφάσεις. Δεν θα δεχθούμε να υποχωρήσει κάποιος από αυτές τις αποφάσεις" είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης της G20 στις Κάννες.

Εν τω μεταξύ, ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Jean Leonetti, δήλωσε πως "το ευρώ μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα".

"Η Ελλάδα είναι κάτι που μπορούμε να ξεπεράσουμε, μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτήν", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.