ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Clusters για σχεδίαση ημιαγωγών επιδοτεί το ΥΠΑΝ

13:28 - 27 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική» του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» προκηρύσσει το ΥΠΑΝ.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στη μικροηλεκτρονική σχεδίαση ημιαγωγών και ενσωματωμένων συστημάτων, δημοσίας δαπάνης 2.500.00 ευρώ.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη της μικροηλεκτρονικής σχεδίασης (chipdesign), μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες σήμερα, στην οποία βασίζεται η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των τηλεπικοινωνιών αλλά και κάθε είδους συσκευής που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.

Συγκεκριμένα στόχοι του προγράμματος είναι :

- Ανάπτυξη σχηματισμών μέσω συνεργασίας (clusters) στην Ελλάδα, σε περιοχές που παρουσιάζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας και δυναμικής στον τομέα των εξαγωγών (Clustersείναι έναδιεθνώς δοκιμασμένο εργαλείο για την επίτευξη των εστιασμένων συνεργιών. Πρόκειται για ένα σύνολο ισχυρά αλληλεξαρτώμενων επιχειρήσεων συνδεδεμένων σε αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, με στρατηγικές συμμαχίες με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, προμηθευτές πελάτες, όπου υπάρχει διάχυση πληροφοριών μεταξύ των μελών με στόχο την καινοτομία).

- Τόνωση της βιομηχανικής δραστηριότητας, της καινοτομίας και της έρευνας.

- Ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, απόκτηση σημαντικού μεριδίου της χώρας στην παγκόσμια αγορά στον τομέα των συνεργατικών σχηματισμών, με αποτέλεσμα τη μετάβαση της χώρας μας προς ένα μοντέλο υπηρεσιών «υψηλής προστιθέμενης αξίας» ανταγωνιστικό στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.