ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος: "Να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση"

14:06 - 09 Νοε 2011 | Οικονομία
Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και της δέσμευσης της καθώς των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Προβόπουλο.
Η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, συνεχίζει ο κ. Προβόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Προβόπουλου αναφέρει:

"Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία.

Κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους. Τελευταία, η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας. Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ".
Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 09 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.