ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση για την 6η δόση, λέει ο Γιούνκερ

02:41 - 16 Νοε 2011 | Οικονομία
Περιμένει ενημερωτική επιστολή από το Λουκά Παπαδήμο. "Η συστημική κρίση απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από τις χώρες της ΕΕ", τονίζει ο Μπαρόζο.
Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόϊκα.

Μπαρόζο: "Η συστημική κρίση απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από την ΕΕ"

Η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια συστημική κρίση για την επίλυση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Πραγματικά τώρα αντιμετωπίζουμε μια αληθινή συστημική κρίση η οποία απαιτεί ισχυρότερη δέσμευση από όλους και μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα", τόνισε ο Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μπαρόζο επισήμανε πως απαιτείται βαθύτερη οικονομική ενσωμάτωση ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης, χωρίς όμως να βρεθούν σε μειονεκτική θέση τα άλλα δέκα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε πως τα νέα μέτρα δημοσιονομικής επιτήρησης των χωρών της ευρωζώνης και των οικονομικών τους στόχων θα ισχύσουν απο τον επόμενο μήνα.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 16 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.