ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταλάρα: Πρώιμο να μιλάμε για ελάφρυνση 100 δισ.

18:39 - 17 Νοε 2011 | Οικονομία
Ως τα τέλη Νοεμβρίου η ελληνική πρόταση για το κούρεμα. "Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη φόρμουλα", σύμφωνα με τον Π.Χριστοδούλου.
"Είναι πρώιμο να λέμε ότι θα πλησιάσουμε τα 100 δισ. ευρώ στην ελάφρυνση του χρέους" ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Ο επικεφαλής του IIF αναφέρει ότι οι ομολογιούχοι συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή η οποία θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και τους ευρωπαίους.

Ο κ.Νταλάρα επισήμανε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών πριν την ανταλλαγή ομολόγων.

Τέλη Νοεμβρίου η πρόταση της Ελλάδας


Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε νωρίτερα στο Reuters ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει έως τα τέλη Νοεμβρίου την πρόταση στους ιδιώτες ομολογιούχους για το "κούρεμα".

"Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη δυνατή φόρμουλα"


"Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη φόρμουλα που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI", δηλώνει ο κ. Π. Χριστοδούλου
Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη δυνατή φόρμουλα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, προκειμένου, όπως είπε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα PSI+.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι λόγω του ότι η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικές ανάγκες, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ώστε η συμμετοχή στο PSI+ να είναι μεγάλη, αλλά και να επωμιστούν οι τράπεζες τις απομειώσεις από το rollover των ομολόγων.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς η σύνθεση των διαφορετικών αναγκών με τους σκοπούς του προγράμματος είναι περιπλοκη διαδικασία, κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν σήμερα οι επαφές του υπουργείου Οικονομικών με τους κατόχους ελληνικών κρατικών ομολόγων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το PSI, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

"Στο πλαίσιο των παραμέτρων του ανακοινωθέντος της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου, στόχος μας είναι να δομηθεί μια συναλλαγή που θα προσελκύσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη από τους ομολογιούχους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος. "Προς αυτόν τον σκοπό, θα ακούσουμε τις ιδέες του IIF, άλλων συνδέσμων του κλάδου και μεμονωμένων πιστωτών ως προς το πώς να σχεδιαστεί καλύτερα αυτή η συναλλαγή".
Τελευταία τροποποίηση στις 18:59 - 17 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.