ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: Αισιόδοξη η πρόβλεψη για ύφεση 2,8% στον προϋπολογισμό του 2012

19:23 - 18 Νοε 2011 | Οικονομία
«Και το 2,8% μου φαίνεται μάλλον αισιόδοξο», η πρώτη εκτίμηση, της Λούκας Κατσέλη, μέσω του «ΑΝΤ1 97,2». Η πρώην Υπουργός Εργασίας, απαρίθμησε τρεις προτεραιότητες, α) να υπάρξει ένα χρηματοπιστωτικό πλαίσιο το οποίο να κλείσει και να είναι σταθερό, β) η τόνωση της ρευστότητας στην αγορά ώστε να περιοριστεί η ύφεση το 2012.
Παρατήρησε μάλιστα πως θα πρέπει η καινούργια Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους μας να λύσει το ζήτημα της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, γ) να στηριχθεί η πραγματική αγοραστική δύναμη της μέσης ελληνικής οικογένειας.


Να μειωθεί o ΦΠΑ

 

Η κα Κατσέλη έθεσε ζήτημα μείωσης του ΦΠΑ, λέγοντας πως η τρόικα κάτι τέτοιο μπορεί να το δεχτεί.
«Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα αν γίνει μια ορθολογικότερη διαχείριση όλης της έμμεσης φορολογίας και κυρίως του ΦΠΑ, με μια μείωση του ΦΠΑ ιδιαίτερα του 23% που είναι κάτω από τις σημερινές συνθήκες απαγορευτικό. Θα μπορέσουμε πιστεύω με αυτόν τον τρόπο να έχουμε περισσότερα έσοδα», υπογράμμισε.

Για εργασιακή εφεδρεία


«Όπως και σε μια ιδιωτική επιχείρηση, πρώτα πρέπει να γίνει η αναδιοργάνωση κάθε Υπουργείου με ένα σαφές οργανόγραμμα, θέσεις ευθύνης, ανάγκες, σε προσωπικό και σε ειδικότητες και μετά να προχωρούσαμε σε ένα οριζόντιο μέτρο όπως η εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα αυτό το μέτρο, ιδιαίτερα της εφεδρείας να έχει τρεις επιπτώσεις. Η πρώτη είναι στον κόσμο τον ίδιο, ο οποίος αναγκάζεται να βγει στην εφεδρεία να έχει μια περικοπή μισθού, η οποία θα έχει κι αυτή υφεσιακές επιπτώσεις. Δεύτερον, το δημοσιονομικό όφελος από το μέτρο αυτό είναι πολύ περιορισμένο. Είναι 80 εκ. μόνο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου. Τρίτον, θα έχει μια επίπτωση στην παραγωγικότητα του κάθε Υπουργείου…», εκτίμησε κληθείσα να απαντήσει στις σημερινές ενστάσεις του νέου Υπουργού, Μάκη Βορίδη.

Για θέμα αλλαγής ηγεσίας


«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται και το ίδιο. Γιατί; Δεδομένης αυτής της μεγάλης ανατροπής που έγινε, με το μνημόνιο, με το μεσοπρόθεσμο και της κατάστασης που βρέθηκε η κυβέρνηση, αυτό είχε επιπτώσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ πραγματικά είναι αμήχανος και δεν ξέρει, είναι και οργισμένος, αγανακτισμένος .Και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι η εσωστρέφεια και η συζήτηση περί προσώπων, αλλά πρώτον να βγούμε στον κόσμο, να εξηγήσουμε τι έγινε, που βρισκόμαστε, που πάμε και ποια είναι τα προοδευτικά χαρακτηριστικά και τις προοδευτικές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, με το μεσοπρόθεσμο να είναι μαζί μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτή είναι η προτεραιότητα», υποστήριξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως υπάρχει Πρόεδρος, θεσμικά Όργανα και πως θα υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία και όλα τα δουν καιρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.