ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από την επόμενη Παρασκευή τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

22:53 - 21 Νοε 2011 | Οικονομία
Μετά την επόμενη Παρασκευή θα έχουν εκλείψει τα εμπόδια για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να εισαχθεί φορολογική ρύθμιση που να εναρμονίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις των τραπεζών, ώστε να μην υπάρξει χρεία περισσότερων κεφαλαίων για την επανακεφαλαιοποίησή τους.
«Οι τράπεζες θα είναι ιδιωτικές, θα υπάρχουν εγγυήσεις - αλλά το ελληνικό Δημόσιο, ο πολίτης, θα πρέπει να έχει ένα αντάλλαγμα στα χέρια του για τα ποσά που αναλαμβάνει ο ίδιος ως εγγυητής» ανέφερε. Εξάλλου, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Proton Bank, ενδεχομένως θα ληφθούν και για άλλες μικρές τράπεζες, εφόσον χρειαστεί να υπαχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης.

«Για μας, τράπεζες είναι οι καταθέτες και η διοικητική τους λειτουργία - και όχι οι μέτοχοί τους. Αυτό είναι σαφές - και συνεχίζουμε την ίδια πολιτική που εφαρμόζαμε πριν, με την στήριξη όλων των κομμάτων και του Πρωθυπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κος Βενιζέλος υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί «ό,τι η Γερμανία και η Βρετανία»: «Ο κάθε υποκείμενος πληρώνει σε φόρο, ή υπόκειται σε φορολογικό έλεγχο των ελληνικών αρχών. Αν παραμείνει κανείς στην Ελβετία με αυτά τα ποσά φόρου, θα είναι ανόητος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.