ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας εξέφρασε ο Ρομπάι

23:06 - 21 Νοε 2011 | Οικονομία
Την πλήρη δέσμευση της ευρωζώνης να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΕ επισημαίνει ότι έλαβε την πλήρη δέσμευση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, ότι θα εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα.
«Το Eurogroup θα πρέπει να είναι σε θέση να συμφωνήσει, στην επόμενη συνεδρίασή του, την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα», αναφέρει ο Χ. Ρομπάι στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Στηρίζουμε πλήρως τις εν εξελίξει συνομιλίες ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους ιδιώτες πιστωτές. Ένα νέο πρόγραμμα για τη χώρα, το οποίο στηρίζει η ευρωζώνη και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα».

Συνεχίζοντας ο Χ. Ρομπάι αναφέρει: «Η κατάσταση είναι απαιτητική. Πολλές προσπάθειες έχουν ήδη γίνει από τον ελληνικό λαό, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την αποκατάσταση της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης. Καλώ τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας να στηρίξουν πλήρως αυτή τη στρατηγική».

Καταλήγοντας, ο Χ. Ρομπάι τονίζει ότι η ευρωζώνη διανύει μία δύσκολη περίοδο και σημειώνει ότι το Δεκέμβριο θα υποβάλει την ενδιάμεση έκθεση για τους τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης, κατόπιν εντολής που έλαβε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.