ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rompuy: ''Ετοιμη η Ευρωζώνη για την καταβολή της 6ης δόσης"

13:32 - 22 Νοε 2011 | Οικονομία

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι  έτοιμοι να εγκρίνουν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των δανείων των 8 δισ.  ευρώ προς την Ελλάδα στην επόμενη συνεδρίασή τους στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy.

Μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που επανέλαβε  την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει όλα τα μέτρα του προϋπολογισμού που ζητάει  η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Van Rompuy είπε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει την βοήθειά της.

"Το Eurogroup θα πρέπει να είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης  των ελληνικών δανείων στην επόμενη συνεδρίασή του", είπε.

Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 29 Νοεμβρίου.

Ο Van Rompuy πρόσθεσε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας πρέπει να  στηρίξουν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και ζήτησε από τα ευρωπαϊκά όργανα να  κάνουν το ίδιο, υπονοώντας πιθανόν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"'Όσον αφορά την γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, είναι σαφές ότι περνάμε μια  δύσκολη περίοδο", είπε. "Όλα τα όργανα της ΕΕ πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν,  σεβόμενα πλήρως την εντολή που τους έχει δοθεί, ώστε να αποκατασταθεί η  εμπιστοσύνη, η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.