ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ: Αντιδράσεις για αυξήσεις σε τσιγάρα, τέλη κινητής

15:51 - 28 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Για «καλοκαιρινή φορολογική επέλαση» με στόχο την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε χρεωκοπημένη την δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως οι νέες φορολογικές αυξήσεις πλήττουν βάναυσα τα εργατικά εισοδήματα και τις συντάξεις και είναι απόρροια της λανθασμένης και αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Ειδική αναφορά γίνεται στην φορολόγηση του καπνού η οποία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, εκτός του ότι δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, επιβαρύνει δυσανάλογα τα ελληνικά «φθηνά» τσιγάρα έναντι των πολυεθνικών «ακριβών», οδηγώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις σε προβληματικότητα και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα αυτή την οικονομική πολιτική. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή την αντεργατική οικονομική πολιτική που πλήττει τους ανθρώπους του μόχθου, και οι οποίοι έχουν εξαντλήσει τις αντοχές και ανοχές τους.

»Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις θα είναι η απάντηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας που υποφέρει και αγανακτεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.