ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσίαση αναλυτών από τη Citibank

20:01 - 24 Νοε 2011 | Οικονομία
H Citibank παρουσίασε για 3η συνεχή χρονιά τις απόψεις οκτώ κορυφαίων διεθνών Επενδυτικών Οίκων, καθώς και του διεθνούς φήμης αναλυτή της Citigroup, Tobias M. Levkovich, σε 1.000 πελάτες του Citigold Personal Banking της Citibank, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Στο 3ο Επενδυτικό Forum της Citibank, οι πελάτες Citigold ενημερώθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα για τις μετοχικές αγορές από τον κο Levkovich και για όλες τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων από κορυφαία στελέχη των Επενδυτικών Οίκων Invesco, JPMorgan, Franklin Templeton, Pioneer Investments, BlackRock, Schroders, Pictet και Goldman Sachs, οι οποίοι διαθέτουν τα επενδυτικά τους προϊόντα μέσω της Citibank, στα πλαίσια της υπηρεσίας «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής».

Η Citibank πρώτη εισήγαγε στην Ελλάδα το 2001 την έννοια της «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής», μέσω της οποίας οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία σειρά επενδυτικών προϊόντων καταξιωμένων Επενδυτικών Οίκων από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές.

Η Citibank ηγείται της ελληνικής αγοράς στα Αμοιβαία Κεφάλαια, παρέχοντας στους πελάτες της τη μεγαλύτερη ποικιλία επενδυτικών προτάσεων με περισσότερα από 300 διαφορετικά προϊόντα.

Κάνοντας επισκόπηση των Μετοχικών Αγορών, ο κος Tobias M. Levkovich, Managing Director, Strategist, της Citi Investment Research and Analysis, αναφέρθηκε στο «πιστωτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζει μια μετριοπαθή οικονομική ανάπτυξη για το 2012 που θα επιτρέψει μία αύξηση κερδών κατά 4% για τις εταιρίες του S&P500 και κάπως παρόμοια κέρδη για τον χρηματιστηριακό δείκτη στις 1375 μονάδες μέχρι το τέλος του 2012.

Το πιστωτικό περιβάλλον της Ευρώπης, σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο των ΗΠΑ, είναι περιορισμένο εξαιτίας του αυξημένου κόστους της κρατικής χρηματοδότησης και της ανάγκης διακράτησης κεφαλαίου από τις τράπεζες, που υπονοούν μία βαθύτερη ύφεση από αυτή που προβλέπεται από πολλούς για τον επόμενο χρόνο.

Κατά συνέπεια, στη Citi μας ανησυχούν κλάδοι των αγορών των ΗΠΑ που έχουν μεγάλη έκθεση σε ευρωπαϊκές κυκλικές πωλήσεις όπως τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα αυτοκίνητα. Άλλοι παράγοντες που υποστηρίζουν μία εποικοδομητική άποψη για την αγορά μετοχών των ΗΠΑ είναι μεταξύ άλλων η πεσμένη επενδυτική ψυχολογία, οι ελκυστικές εταιρικές αποτιμήσεις και οι μετριοπαθείς προσδοκίες για κέρδη.

Στη Citi προτιμούμε τις μετοχές από το χρυσό, δεδομένης μιας έρευνας με χρονικό ορίζοντα 125 έτη, η οποία έδειξε ότι μόνο σε 6 περιπτώσεις σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα έπρεπε κανείς να προτιμήσει τη μια κατηγορία επενδύσεων από την άλλη. Θεωρούμε ότι αυτή η άποψη ενέχει ρίσκο σε ένα περιβάλλον μιας ευρύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες εμπορικού προστατευτισμού.

Η άποψη μας για την αμερικανική βιομηχανία είναι overweight σε τεχνολογικό hardware, ημιαγωγούς, ασφάλειες, εταιρίες παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, τρόφιμα, ποτά και καπνό. Παραμένουμε underweight στις φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, τα κεφαλαιουχικά αγαθά, στα αυτοκίνητα, στο λογισμικό και τις εταιρίες διαχείρισης ακινήτων.»

Ο Rhett Baughan, Manager of European Strategic Distributors, Invesco Continental Europe, παρουσίασε «ένα επενδυτικό προϊόν που εστιάζει στον αποτελεσματικό έλεγχο του κινδύνου, μέσω ενός μηχανισμού που κατανέμει τα διαθέσιμα κεφάλαια του επενδυτή σε τρεις κατηγορίες επένδυσης: μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα, κατά τέτοιον τρόπο ώστε κάθε κατηγορία επένδυσης να συνεισφέρει το ίδιο στο συνολικό κίνδυνο του χαρτοφυλακίου».

Η Olivia Mayell, managing director, Ηead of Client Portfolio Management Team, Global Multi-Asset Group, JPMorgan Asset Management ανέδειξε «τα πλεονεκτήματα ενός επενδυτικού προϊόντος που στοχεύει στην διατήρηση του κεφαλαίου του επενδυτή μακροπρόθεσμα, μέσω της εφαρμογής μιας πειθαρχημένης προσέγγισης στον έλεγχο του επενδυτικού κινδύνου».

Η Elsa Goldberg, Vice President & Senior Product Manager, Global Fixed Income Strategies, Franklin Templeton Investments αναφέρθηκε «στις ευκαιρίες επένδυσης στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, που προκύπτουν από την απόκλιση ρυθμών ανάπτυξης μεταξύ ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών. Κατά την άποψη του οίκου οι επενδύσεις σε ομόλογα προσφέρουν ιστορικά ικανοποιητικές αποδόσεις με χαμηλή μεταβλητότητα».

Ο Alessandro Giuli Rosselmini Gualandi, Sales Manager, Distribution Wholesales, Pioneer Investments, παρουσίασε την επενδυτική τους πρόταση στο χώρο των μετοχικών επενδύσεων στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι «παρά την αρνητική ειδησεογραφία και την άσχημη ψυχολογία των επενδυτών, η επένδυση σε ποιοτικές ευρωπαϊκές εταιρίες με καλά θεμελιώδη και παγκόσμια έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, είναι πιθανόν να υπεραποδώσει το επόμενο διάστημα, δεδομένης και της χαμηλής αποτίμησης των μετοχών αυτών».

Ο Nick Nefouse, Director & Product Specialist, member of the Global Equity team, Fundamental Equity division, BlackRock Portfolio Management Group, εστίασε σε στρατηγικές μετοχικού εισοδήματος, αναφέροντας ότι «το τρέχον οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επιτόκια, χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πληθωρισμού ευνοεί στρατηγικές που εστιάζουν σε μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση».

Η Λυδία Μαλάκη, Director for Central Eastern Europe and the Mediterranean (CEEMED), Schroders, εστίασε «σε μια πρωτοποριακή στρατηγική προσομοίωσης επενδυτικών κεφαλαίων τύπου hedge funds, αλλά σε καθεστώς αυξημένης διαφάνειας, ελέγχου και εποπτείας, τύπου ευρωπαϊκής οδηγίας UCITS III που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες συλλογικού τύπου επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Paolo Paschetta, Head of Retail Distribution for Italy & Greece, Pictet, παρουσίασε τη δική της επενδυτική πρόταση στο χώρο των ομολογιακών επενδύσεων αναδυόμενων οικονομιών σε τοπικό νόμισμα, θεωρώντας «ελκυστικές τέτοιου είδους τοποθετήσεις εξαιτίας των δυνατών ρυθμών ανάπτυξης των οικονομιών αυτών, των χαμηλών επιπέδων χρέους, και των αποτελεσματικών πολιτικών που ακολουθούν οι νομισματικές τους αρχές στην καταπολέμηση του πληθωρισμού».

Ο Anthony Catachanas, Head of Third Party Distribution Greece, Cyprus & UK, Goldman Sachs Asset Management, παρουσίασε την πρόταση της εταιρείας στο χώρο των ‘Επόμενων 11’ Αναδυόμενων Αγορών (Τουρκία, Αίγυπτος, Νιγηρία, Β. Κορέα, Μεξικό, κλπ) επισημαίνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις περιοχές αυτές λόγω της πληθυσμιακής αύξησης και της αυξανόμενης κατανάλωσης.

Το Citigold Personal Banking αποτελεί ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που συνδυάζει διεθνείς λύσεις διαχείρισης περιουσίας με την τεχνογνωσία της Citibank, ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς στον κόσμο, ανταμοιβή με ειδικές τιμές, παροχή υπηρεσιών και υποστήριξη σε όλο τον κόσμο, αποκλειστικά προνόμια και προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Το Citigold απευθύνεται σε πελάτες με συνολική τραπεζική σχέση τουλάχιστον 100.000Ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.