ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ προς Κουτρουμάνη: Κωλυσιεργία στην έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων

14:04 - 25 Νοε 2011 | Οικονομία
Κωλυσιεργία στην έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αναιρεί στην πράξη την υλοποίηση των διατάξεων νομών που ψηφίζονται διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε επιστολή-υπόμνημα που απηύθυνε προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη
Στην επιστολή του ο ΣΕΒ αναφέρεται στην θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας και στο άρθ. 26 του Ν. 3996/2011 η μη εφαρμογή του οποίου (που όφειλε να είχε γίνει από τα μέσα του 2011) θίγει τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην καταβολή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να επωφεληθούν της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών και της ρύθμιση της διαδικασίας των προστίμων.

Ακόμη, ο ΣΕΒ αναφέρεται στον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων διαδικασίας για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέχρι 24 μηνών από νέους 18-25 ετών (άρθ. 43 Ν 3986/2011), με στόχο τη δημιουργία αυξημένων πιθανοτήτων απασχόλησης σε αυτές τις ηλικίες που ιδιαιτέρως πλήττονται από την ανεργία, νόμος που ακόμη βρίσκεται στα χαρτιά.

Τέλος, ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην αλλαγή της διαδικασίας υποβολής στοιχείων από τους εργοδότες στον ΟΑΕΔ, στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, στους ΦΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με το άρθ. 17 του Ν. 3899/2010, που αφορούν στην πρόσληψη, αποχώρηση, τους όρους εργασίας, την απασχόληση, κ.α..
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.