ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εισαγγελία για εξηγήσεις ο Καπελέρης

22:06 - 25 Νοε 2011 | Οικονομία
Στον οικονομικό εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη κατέθεσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για τους τελωνειακούς ελέγχους, Γιάννης Καπελέρης.

Ο κ. Καπελέρης έδωσε εξηγήσεις στην υπόθεση των καταγγελιών για τα ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων, που φθάνουν τα 15 εκ. ευρώ. Η κατάθεσή του δόθηκε στο πλαίσιο της κλήσης του ως υπόπτου από τον κ. Μουζακίτη για τις καταχωρήσεις στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, που αφορούσαν 3,5 χιλιάδες επιχειρήσεις διακίνησης πετρελαίου. Είχε προηγηθεί και η κατάθεση ως μάρτυρα στον εισαγγελέα του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπουργείου Διομήδη Σπινέλλη.

Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ότι οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ αφορούσαν εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος και όχι πράξη λαθρεμπορίου. Ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό προβλεπόταν πρόστιμο πενταπλάσιο της διαφοράς φόρου μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και ότι τα πρόστιμα δεν εισπράχτηκαν εν όψει νομοθετικής ρύθμισης.

Επιπλέον ήταν 4.800 παραβάσεις και αφορούσαν 3.500 επιχειρήσεις. Δεν επρόκειτο για διαγραφή, αλλά για πάγωμα της είσπραξής τους, όπως ισχυρίστηκε καθώς η είσπραξη των προστίμων θα ήταν δυσβάσταχτη για τις επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.