ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε η 6η δόση

22:01 - 29 Νοε 2011 | Οικονομία
Ενέκρινε και επίσημα την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, το Eurogroup. Το ποσό αναμένεται στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.
«Στην Ελλάδα έχουμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσουμε με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI. Διαθέτουμε την απαραίτητη πολιτική συναίνεση, την απαραίτητη εθνική ενότητα, καθώς και την εθνική βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πιέσεις και από Ομπάμα

Η Ευρώπη χρειάζεται να δράσει «τώρα» με δύναμη και αποφασιστικότητα για να επιτεθεί στην κρίση του χρέους, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανησυχεί μήπως η αναταραχή στην ευρωζώνη βλάψει την αργή οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

«Είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη να κινηθεί με δύναμη και αποφασιστικότητα τώρα, ιδιαίτερα με τις νέες κυβερνήσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους προέδρους της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 30 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.