ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο 50 χιλ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία από οφειλές 5,6 εκατ. ευρώ

14:36 - 14 Δεκ 2011 | Οικονομία
Μόνο ντόρο προκάλεσαν οι συλλήψεις των "επώνυμων" φοροφυγάδων, αλλά από ουσία τίποτα...

Μόνο 50.000 ευρώ μπήκαν στα κρατικά ταμεία από τις οφειλές 5,6 εκατ. ευρώ των 17 επώνυμων φοροφυγάδων που συνελήφθησαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι .

Σύμφωνα με τον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτη, αφ' ενός η υπόθεση για τους εν λόγω φοροφυγάδες δεν έκλεισε, αφού θα δικαστούν, αφ' ετέρου αρκετοί άλλοι με μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο έχουν προσέλθει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους υπό το φόβο της σύλληψης.

Ολα αυτά την ώρα που όπως εκτιμάται, τα έσοδα που χάνει κάθε χρόνο το κράτος από τη φοροδιαφυγή που οργιάζει στην Ελλάδα, είναι της τάξης των 13 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου 5%-6% επί του ΑΕΠ, κατατάσσοντας τη χώρα μας στη θέση του πρωταθλητή ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Στο μεταξύ, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με θέμα την έγκριση πρόσθετων δράσεων αναφορικά με την εφαρμογή του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής 2011-2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα εξετάσει το περαιτέρω άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα μεγαλοοφειλετών αλλά και τρόπους είσπραξης φόρων από καταθέσεις που βρίσκονται στην Ελβετία και ουδέποτε έχουν έρθει σε γνώση των ελληνικών αρχών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.